Goedkoop geld lenen met borgstelling

- Home - - Contact -

Goedkoop geld lenen

Wilt u goedkoop geld lenen? Daar bestaan een aantal verschillende mogelijkheden voor, zoals het lenen met een borgstelling, het geld lenen als student bij Geldlenentotaal en het geld lenen bij bekenden. Houd rekening met de looptijd en de rente, aangezien die een groot deel van de kosten bepalen.

Goedkoop geld lenen met borgstelling

Kies dan bijvoorbeeld voor een borgstelling van vrienden, familie of andere kennissen. U heeft op die manier de mogelijkheid om een minilening af te sluiten, zonder dat u daar veel kosten voor hoeft te betalen. Aangezien de borgstelling ervoor zorgt dat het geld in ieder geval terug zal komen loopt de geldverstrekker een klein risico. U wordt daarvoor beloond met een lager percentage aan kosten, waardoor het interessant is om hier altijd voor te zorgen.

Goedkoop geld lenen voor studenten

Bent u nog student? Dan kunt u ook zonder de borgstelling goedkoop geld lenen, door gebruik te maken van de mogelijkheden bij Geldlenentotaal. De rente wordt bepaald op basis van de marktrente op de kapitaalmarkten. Op het moment dat de rente daalt is het mogelijk om daar geld te lenen tegen percentages tussen de 1 – 2%. Dat betekent dat u een relatief klein bedrag aan rente betaalt en dat het zelfs mogelijk is aan de andere kant een hogere spaarrente te behalen. Zo kunt u goedkoop geld lenen als student, al dient u daarvoor natuurlijk wel ingeschreven te staan bij een van de officiële onderwijsinstellingen in Nederland.

Lening en rente

U kunt goedkoop geld lenen op het moment dat de rente niet te hoog is, aangezien dit eigenlijk de prijs is die u voor de lening betaalt. Betaalt u bijvoorbeeld 5% rente over een bedrag van €10.000? Dan kost de lening u €500 per jaar, op het moment dat u tijdens dat jaar geen aflossingen zou doen. Dat betekent dat u iedere maand een paar tientjes betaalt om het geld te kunnen gebruiken. Zou u 10% rente betalen? Dan lopen de kosten op en kost de lening u €1.000 per jaar, opnieuw indien u geen aflossingen in dat jaar zou doen.

Lening en looptijd

Het is daarnaast verstandig om rekening te houden met de looptijd het geld lenen, aangezien die voor een groot deel bepaalt wat de lening u uiteindelijk kost. Indien u een lening van €10.000 heeft en deze 1 jaar loopt, dan kost dit u bij een rentepercentage van 5% in totaal €500. We gaan opnieuw uit van een situatie waarin u geen aflossingen doet, om het rekenvoorbeeld overzichtelijk te houden. Zou u een looptijd van 2 jaar kiezen? Dan verdubbelen de kosten, aangezien u dan in totaal 2 x €500 = €1.000 kwijt zou zijn aan de lening van €10.000.

Goedkoop geld lenen

Geld lenen bij bekenden

U kunt tenslotte goedkoop geld lenen door aan te kloppen bij vrienden, familie en andere kennissen. Zorg voor een goede reden voor uw aanvraag en maak hen bovendien duidelijk hoe u van plan bent om het geleende geld terug te gaan betalen. Kunt u dit overtuigend vertellen en kunt u daarbij gebruik maken van belangrijke bewijsmaterialen, bijvoorbeeld met betrekking tot een stijging van uw inkomen? Dan is de kans groot dat men u het geld uit zal lenen, zodat u op een voordelige manier aan het geld kunt komen en u daar geen dure lening voor hoeft af te sluiten.